Monday, May 9, 2011

Dulu ade sekarang xde -,-


dlu dy ad ak ad ktrg ad
skrg dy ad ak ad tp ktrg xde
dlu dy gelak ak gelak ktrg gelak
skrg dy gelak ak hanye mampu gelak kosong..msing2 diam
dlu dy senyum ak senyum ktrg senyum
skrg dy senyum ak x ktrg x
dlu ak dgr dia gelak..time tu sweet..skrng ak nie sour kt mate dia dlu ak saje wat dia mara sbb aku suke tgk dia mara =D
skrg ak x taw lgi ble dia marah sedih sakit dy . dlu ak sunyi dia ade//skrng ak sunyi xde sape ade
dlu dia cal aku ssh nk angkat
dlu tu sbb ak xnk dia jemu dgn ak..dlu sbb ak nak dia dpt rase erti rindu..
dlu ak taw ak cinte prtme dia..itu dlu..mgkin tidak lgi skrng
dlu dy sedih ble ak x msj dia lame2
tp dy xtau time tu sje test brp lme blh dy tggu
skrg bru paham yg dy mmg syg ak dlu
dlu sedih ble dy xde
skrg sedih bile dy dapt terime aku xde
dlu dy istimewe
skrg dy lgi istimewe
dlu ak ckp ak nak tggu
skrg dy x caye
dlu kteorg terikat
skrg keadaan yg lepaskan
dlu dy ad
skrg dy xde
dlu percayer
skrg dia kecewe
dlu ktrg ad
skrg ktrg xde
dlu ak ckp lame2 nanti dia pham
skrg sbnrnyer dy msih xpham
dlu ak mntk jgn srh dy lupekn nenek ak ni sbb seem sekarang nenek ak yg x lekang sbot name dia.. dlu dia tnye nape x pkai jam dia bgi.dlu sbb dia ade kt hati ak. bkn dekat jam tu.dlu ak tkot klo jam tu rosak tu simbol ak sakitkan dia.
skrg sume dh berlaku dlu ak lepaskan demi famly dia .nmpk dia x ley trime itu percayela dia kne caye famly dia x ley trime ak.famly aku. .keberkatan famly itu pentingkan?dlu itu bkn hanye alasan lelaki dlu itu kenyataan harap dia phm
dlu dia rajin sent gmbar..skrng ak jdik stalker wall dia dlu sakit sehat gembire masalah ak owg prtme tahu..skrng kami tggung sndiri2 .dlu dia nk jdik DR ak Cikgu skrng dia still DR. ak x nmpak lgi mse dpn mgkin nie sbb dowg x suke ak .
dlu akak adek knl ak..skrng dowg x knl sape ak
dlu berdebar bile dgr nme dy
skrg tgk nme dy pn xlarat dh
dlu bljr semua pasal dy
skrg bljr lupe semua pasal dy
dlu ak nakal. dia baek skrng ak hina dimate owg. dia? suci dimate owg .dlu sbnarnye ak kambing hitam
tpi sape yg tahu? zaharin mmg jahat kan?? -,-
dlu ad drg support hbgn kteorg
skrg ad gak tpi drg xde nk tlg hbgan keteowg time sush..sahabat kan??
dlu sblum balik piramid dia bgtau
skrg dia balik ak pon x taw
dlu syg
skrg sakit..sakit sngt
dlu setiap patah kate dy wat ak gmbira
skrg setiap patah kate dy wat ak sedih .dlu gmbr dia wallpaper ak..skrng gambr katon je..humm,
dlu ingt hari lahir dy ak wich lewat stgh jam (waktu piramid)tpi dia x taw time tu tepat waktu sini .sbb ak gase sngt2 dia ade sini .
skrg still ingt tp x larat nk ckp|dlu rindu waktu skola dgn dia skrng kenangan sekolah tu pengubat rindu..pengawas kan .
dlu smpai skrng ak still owg berslh tpi itu yg terbaek untk kte
dlu pape hal tnye ak dlu..skrng dia prcye bulat2 org ckp..itu bgus buat dia
dlu amk mase kenal dy semuanyer sng
skrg amk mase lupe dy semuanyer ssh
dlu xcayer
skrg dh cayer
cayer yg ALLAH dh tetapkn jodoh msg2 tggu ALLAH nk bg je macm ajal jgak
mng sedih,sngt sedih..amk mase nk bese ape yg bese dlu ad skrg dh xde
bkn sebab ad org halang cme kalau ALLAH dh izin bnde ni berlaku msti ad sebab DIA nk mcm tu
dlu smpai skrng dia tetap terbaek. tpi dlu smpai skrng ak bkn terbaek untk sape2
ape2 pun,mntk dy jge flmynyer itu bek2
klu btul dia dgr ak nk crk pnggnti mgkin tu lakonan untuk wat dia benci ak..lupekan ak .
ble suda masenye dia jmpe pganti ak hopely pilih lelaki yg lbh bek sbb dy la akn jge flmy nanti
status hensyem..kacak..korea look..kaye..keje DR.. sempurna bkn ukurn ini
yg pntg agama akhlak iman sbb dy la pelengkap agama kte yg penting famly dia terime laki tu..ikhlaskan..bkn mcm ak..
last skali hope dy jge diri sebab ktrg xde nk jge satu sme len..
apa2 pn mntk maaf halal mkn minum(begedil,sambal,asam pedas,sup ikan,biskot kering,rambutan,kek batik,air mangga@oren) ...kite seri dh
Insyaallah klu ALLAH izin kte jumpe
DR =D

3 comments:

  1. rilek , Allah knows tha best for u :0 cheers ,

    ReplyDelete
  2. sumpah den nangis bac entry ni.. hukhuk.. pakcik sabao jele... we all support pakcik.. go yarenn!!
    pakcik tukar ah tulisan.. sob sob.. ;(

    ReplyDelete